Forside %gt; Vis nyhed

Vis nyhed

1. september 2017

Fra den 1. september bliver det muligt at oprette en fremtidsfuldmagt. Det betyder, at borgere nu i højere grad kan bestemme over deres fremtidige personlige og økonomiske forhold i tilfælde af sygdom eller svækket mental funktion.

Fremtidsfuldmagtsordningen er privatretlig og et alternativ til almindelige fuldmagter og offentligt fastsatte værgemål.
 
Ved at oprette en fremtidsfuldmagt kan man selv vælge, hvem man gerne vil have til at varetage sine økonomiske og/eller personlige forhold som følge af sygdom, svækket mental funktion eller lignende.

Fremtidsfuldmagten ligger passiv i Fremtidsfuldmagtsregistret, så længe man som fuldmagtsgiver selv er i stand til at varetage sine forhold. Først når fremtidsfuldmagten sættes i kraft, træder den såkaldte fremtidsfuldmægtig ind som repræsentant på de områder, som fuldmagten omfatter.

Fremtidsfuldmagten oprettes i Fremtidsfuldmagtsregistret. Find den digitale selvbetjeningsløsning på www.tinglysning.dk

Det er Statsforvaltningens opgave at sætte fremtidsfuldmagten i kraft. Statsforvaltningen fører også et overordnet tilsyn, når fremtidsfuldmagten er sat i kraft. Hvis man er fritaget fra  digital post, kan Statsforvaltningen hjælpe med oprettelsen af fremtidsfuldmagten.

Hvis du har brug for rådgivning om, hvad fremtidsfuldmagten skal indeholde, og hvordan den bør formuleres, kan du vælge at få juridisk rådgivning, f.eks. hos en advokat. 

Læs mere om fremtidsfuldmagter på www.tinglysning.dk eller på Statsforvaltningens hjemmeside

Tilbage til nyhedsoversigten
Til toppen af siden
Senest opdateret 23. jun 2017
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Publikationer |FAQ |Presse |English