Forside %gt; Vis nyhed

Vis nyhed

1. december 2017

For de fleste børn er det vigtigt, at julen bliver en hyggelig og god tid med både mor og far – også efter en skilsmisse. Heldigvis er langt de fleste skilte forældre gode til at samarbejde – også omkring julen.
Men juletiden giver også problemer i en del brudte familier.

Her er fem gode råd til forældrene i juletiden:

1. Tal med jeres børn om julen
Nogle børn vil meget gerne inddrages i julens planer og være med til at bestemme, hvad der skal ske hen over julen. Andre børn vil slet ikke. Og så er der de børn, som gerne vil, men er bange for at sige deres mening. Uanset hvad, så tal åbent med dem om julen og lyt til det, de siger. Tal også med barnet om eventuelt savn af søskende eller andre familierelationer, når julen holdes hos den ene forælder.

2. Bak op om de planer og aftaler, I har lavet – også når barnet ikke er hos dig
Børn har brug for at vide, hvordan julen bliver, så de kan forberede sig og ikke mindst glæde sig. De har behov for, at begge forældre bakker op om de aftaler, I har lavet omkring julen – uanset hvem barnet er sammen med, og hvad der skal ske i juledagene. Vær nysgerrig og interesseret, når du taler med dit barn om det, der foregår hos den anden forælder.

3. Julen er en travl tid - ikke mindst for skilsmissebørn. Det er vigtigt, at der også er plads til fred og ro
En del forældre vil gerne have børnene med til alle familiearrangementer henover jul og nytår. For nogle børn kan det være overvældende, hvis der skal skiftes flere gange hen over juleferien, for at nå alle julefrokoster og andre gode oplevelser i familien. Derfor er det vigtigt, at se det fra barnets perspektiv. Måske er der brug for at være flere dage hos hver forælder, så der også bliver ro til at glæde sig over julegaver og kunne sove længe om morgenen uden program hver eneste dag.

4. Vær opmærksom på egne reaktioner
Det er ikke kun børnene, som synes, at julen kan være lidt svær. Nogle forældre oplever også selv, at det er et stort savn ikke at skulle være sammen med sine børn juleaften, hvilket er helt naturligt og forståeligt. Det er i den situation vigtigt, at savnet ikke læsses af på børnene, men at børnene får lov til at glæde sig til julen, om den så skal være hos mor eller hos far.

5. Jeres samarbejde er vigtigst
Vi ved fra både forskning og erfaring, at det, der betyder mest for skilsmissebørns trivsel, er forældrenes samarbejde. Det gælder også i julen. Derfor begynder en vellykket jul med et godt forældresamarbejde. Et godt råd er at tage det første skridt selv, også når samarbejdet er svært. Man behøver ikke at vente på den anden.

Få telefonisk rådgivning
Børnenes Skilsmissetelefon, 20 600 550, åbningstider: mandag-fredag 11-16.
Forældre kan ringe til Statsforvaltningens INFO-center på 72567000 og bede om telefonisk børnesagkyndig rådgivning. Man kan også bestille en opringning

 

Tilbage til nyhedsoversigten
Til toppen af siden
Senest opdateret 23. jun 2017
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Publikationer |FAQ |Presse |English