Forside %gt; Børn %gt; Faderskab %gt; Faderskab, når I ikke er gift

Faderskab, når I ikke er gift

Baby_på_fars_arm

Er I ugifte forældre, kan I få faderskabet registreret i forbindelse med, at barnets fødsel bliver registreret.

I kan få faderskabet registreret ved at udfylde en omsorgs- og ansvarserklæring. Erklæringen skal udfyldes og indsendes elektronisk via www.borger.dk. Erklæringen fremsendes til morens bopælssogn eller kommunen, hvis barnet er født i Sønderjylland.

Anmeldelsen skal foretages inden 14 dage efter barnets fødsel. Er anmeldelsen ikke sket inden 14 dage efter barnets fødsel, fremsender morens bopælssogn sagen til Statsforvaltningen. Er barnet født i Sønderjylland, fremsendes sagen af kommunen.

Hvis I vil afgive en omsorgs- og ansvarserklæringen, inden barnet bliver født, eller senere end 14 dage efter barnets fødsel, skal I bruge Statsforvaltningens omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab (blanket 1). Vi kvitterer for modtagelsen og returnerer en kopi af omsorgs- og ansvarserklæringen til jer. Når fødslen senere skal anmeldes til kirkekontoret/kommunen, vedlægger I kopien af omsorgs- og ansvarserklæringen til kirkekontoret/kommunen.

Er én af jer eller er I begge under 18 år (eller under værgemål), skal omsorgs- og ansvarserklæringen sendes til Statsforvaltningen.

Faderskabet kan ikke registreres ved fødslen, hvis moren inden for de sidste 10 måneder før barnets fødsel har været gift med en anden mand uden at være separeret.

Til toppen af siden
Senest opdateret 22. mar 2016
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen
Publikationer |FAQ |Presse
Job |Kontakt redaktionen |English