Forside %gt; Børn %gt; Faderskab %gt; Faderskab, når I ikke er gift

Faderskab, når I ikke er gift

Baby_på_fars_arm

Registrering ved barnets fødsel

Er I ugifte forældre, skal I have faderskabet registreret i forbindelse med barnets fødsel.

I får faderskabet registreret ved at udfylde en omsorgs- og ansvarserklæring. Erklæringen skal udfyldes og indsendes elektronisk via www.borger.dk. Erklæringen fremsendes til morens bopælssogn eller kommunen, hvis barnet er født i Sønderjylland.

Anmeldelsen skal foretages inden 14 dage efter barnets fødsel. Er anmeldelsen ikke sket inden 14 dage efter barnets fødsel, vil Statsforvaltningen blive bedt om at rejse en sag om faderskab. 

 

Registrering før barnets fødsel

Hvis I vil afgive en omsorgs- og ansvarserklæring, inden barnet bliver født, skal I bruge Statsforvaltningens omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab (blanket 1). Vi kvitterer for modtagelsen og returnerer en kopi af omsorgs- og ansvarserklæringen til jer. Når barnet er født, skal I inden 14 dage efter fødslen selv anmelde registreringen af faderskabet til kirkekontoret (kommunen, hvis barnet er født i Sønderjylland). Det gør I ved at sende kopien af omsorgs- og ansvarserklæringen til kirkekontoret/kommunen.

 

Andre registreringer i Statsforvaltningen

Hvis I ikke har nået at få faderskabet registreret ved sognet/kommunen inden 14 dage efter barnets fødsel, kan I, i forbindelse med den sag, som rejses i Statsforvaltningen, afgive en omsorgs- og ansvarserklæring. I skal bruge Statsforvaltningens omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab (blanket 1). Vi kvitterer for modtagelsen og returnerer en kopi af omsorgs- og ansvarserklæringen til jer.

Er én af jer under 18 år (eller under værgemål), skal omsorgs- og ansvarserklæringen altid sendes til Statsforvaltningen.

Faderskabet kan ikke registreres ved fødslen, hvis moren inden for de sidste 10 måneder før barnets fødsel har været gift med en anden mand uden at være separeret.

Til toppen af siden
Senest opdateret 23. jun 2016
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen
Publikationer |FAQ |Presse
Job |Kontakt redaktionen |English