Forside %gt; FAQ %gt; EU-ophold

EU-ophold

Jeg er lige flyttet til Danmark. Jeg er tjekkisk statsborger. Hvad kræver det for, at jeg kan få et bevis for registrering?

Svar:

Du skal kunne dokumentere, at du har et arbejde, er påbegyndt et SU-berettiget studie, eller at du har tilstrækkelig egne midler til rådighed. Du kan også få et registreringsbevis, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende.

Læs mere om hvem der kan få opholdsbevis


Jeg har fået et deltidsjob. Hvor meget skal jeg tjene for at få et bevis for registrering?

Svar:

Du skal som udgangspunkt tjene, hvad der svarer til startshjælpssatserne dvs.- hvis man er under 25 år : 5.267 kr./mdr. - hvis man er 25 år eller mere : 6.351 kr./mdr.


Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal have et bevis for registrering, når jeg jo er statsborger i et EU land.

Svar:

Du skal have et bevis for registrering for at få et CPR-nummer og det gule sygesikringsbevis.

Læs mere om bevis for registrering


Jeg har været i statsforvaltningen med min ansøgning. Hvornår modtager jeg beviset?

Svar:

Bevis for registrering sendes normalt inden for 1-2 uger.

Læs mere om, hvor længe statsforvaltningen er om at behandle sagen

 


Jeg er polsk statsborger. Jeg har fået arbejde i Danmark. Må jeg straks begynde at arbejde?

Svar:

Ja, du må begynde at arbejde straks ved ankomsten til Danmark. Alle EU-borgere er fritaget for arbejdstilladelse i Danmark, men hvis dit ophold varer mere end 3 måneder, skal du søge om et bevis for registrering hos din lokale statsforvaltning.


Jeg er italiensk statsborger. Jeg er lige flyttet til Danmark. Har jeg pligt til straks at søge om opholdstilladelse?

Svar:

Nej, du må opholde dig i Danmark i op til tre måneder uden at søge et bevis for registrering - hvis du er jobsøgende, må du opholde dig i Danmark i seks måneder uden bevis for registrering.

Læs mere om ansøgning om opholdsbevis


Til toppen af siden
Senest opdateret 14. aug 2014
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Publikationer |FAQ |Presse |English