Udtalelser efter emne

Klik på emne for at se offentliggjorte udtalelser.
Udtalelser:
- Aktier overdraget til professionel idrætsklub (4. jul 2016)
- Allerød Kommune Vejledende udtalelse om samarbe... (17. nov 2010)
- Assens Kommune - støtte til kulturinstitution (2. jul 2008)
- Billund Kommune - annoncering på hjemmesiden (31. mar 2009)
- Driftsaftale vedrørende erhvervsfremmeloven (5. dec 2016)

Info om udtalelsen
Titel Støtte til vandrerhjem
 
Dokument  vedr. støtte til vandrerhjem.pdf
 
Dato for udtalelse 24-08-2016
 
Resumé Statsforvaltningen har udtalt, at Esbjerg Kommune ikke inden for rammerne af kommunalfuldmagtsreglerne kan yde støtte til Danhostel Ribe.

Vandrerhjemmet havde tidligere været klassificeret med 4 stjerner, og en omklassificering til de nuværende tre stjerner skyldtes en ændring af klassifikationsreglerne hos landsforeningen Danhostel. Danhostel Ribe ville fortsat efter en udbygning være klassificeret som et tre-stjernet Danhostel.

Statsforvaltningen har forholdt sig generelt til betydningen af denne ændring af klassifikationsreglerne hos landsforeningen Danhostel, herunder udtalt, at klassificeringen med stjerner må anvendes med en vis varsomhed ved vurderingen af, om en kommune kan drive eller yde støtte til et vandrerhjem, og under alle omstændigheder kun kan danne udgangspunkt herfor, idet dette således endeligt må bero på en konkret vurdering af vandrerhjemmets standard og de faciliteter, der tilbydes.

Statsforvaltningen har herefter foretaget en konkret vurdering af de faciliteter, som tilbydes på det omhandlede vandrerhjem. Herom udtalt, at dette efter Statsforvaltningens opfattelse ud fra en samlet vurdering har – og efter en udbygning fortsat vil have – en standard, som indebærer, at et kommunalt tilskud ikke vil ligge inden for rammerne af kommunalfuldmagtsreglerne. Udtalt, at Statsforvaltningen finder det afgørende, at alle værelser – i dag og efter en udbygning – har eget bad og toilet, at vandrerhjemmet tilbyder en lang række forskellige nærmere bestemte faciliteter.

 
Publiceret 29-08-2016 16:24:00
 

Til toppen af siden
Senest opdateret 3. apr 2017