Navnesager

Hvor lang tid tager det at behandle en sag om godkendelse af navn / navneskift

Sagsbehandlingstiden herunder gælder for 90 % af sagerne. I de fleste tilfælde vil sagsbehandlingen tage kortere tid, end hvad der er angivet, og i særlige tilfælde kan det også tage længere tid, før vi kan afslutte din sag.

Navneområdet
Når kirkekontoret / personregisterføreren videresender en ansøgning i en navnesag til Statsforvaltningen, kan vi afgøre sagen inden for 8 måneder. I mange tilfælde er vi afhængige af at indhente oplysninger hos udenlandske myndigheder.
I sager vedrørende navngivning, dåb eller bryllup kan vi som regel afgøre sagen inden for 3 måneder.

Hvis du ønsker at ændre navn eller søge om godkendelse af nyt navn, skal du sende din ansøgning til dit lokale kirkekontor (den lokale personregisterfører i kommunen, hvis du bor i Sønderjylland). Du skal benytte den digitale selvbetjening på www.borger.dk. Det er kirkekontoret / personregisterføreren, der behandler og afgør langt de fleste sager om navne. Visse sager sendes videre og afgøres i Statsforvaltningen. I så fald er det kirkekontoret / personregisterføreren, der sender ansøgningen videre.
Læs mere her

borger.dk kan du læse mere om navneregler, navneskift, godkendelse af nyt navn, finde ansøgningsskemaer mm. Du kan også læse mere på Ankestyrelsens hjemmeside.

Navnesager

Godkendelse af fornavn, mellem- eller efternavn

 8 måneder

Navngivning, dåb, bryllup

3 måneder

Til toppen af siden
Senest opdateret 29. nov 2017
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Publikationer |FAQ |Presse |English