EU-sager

Hvor lang tid tager det at få et bevis for ret til ophold i Danmark?

 Bevis for ret til ophold som EU-statsborger

I 90 % af sagerne tager det 1 uge at få et bevis for ret til ophold i Danmark. Det forudsætter dog:

  • at du opfylder kravene i lovgivningen
  • at du har udfyldt ansøgningen korrekt
  • at du indleverer al nødvendig dokumentation sammen med ansøgningen

 I nogle tilfælde vil der være brug for at undersøge sagen yderligere. I så fald kan der gå op til 2 måneder, før du modtager dit opholdsbevis.

 Særligt for studerende: Hvis du som studerende ansøger i perioden fra d. 15. januar til d. 15. februar eller i perioden fra d. 15. august til d. 15. september, skal du regne med, at der kan gå op til 3 uger fra ansøgningstidspunktet, før du modtager dit opholdsbevis.
Læs mere om opholdsbevis, ansøgning og dokumentation

Bevis for ret til ophold for familiemedlemmer til en EU-statsborger, der har ret til ophold i Danmark

I 90 % af sagerne tager det op til 4 uger at få et bevis for ret til ophold i Danmark. Det forudsætter dog:

  • at du opfylder kravene i lovgivningen
  • at du har udfyldt ansøgningen korrekt
  • at du indleverer al nødvendig dokumentation sammen med ansøgningen

     I nogle tilfælde vil der være brug for at undersøge sagen yderligere. I så fald kan der gå op til 6 måneder, før du modtager dit opholdsbevis.
    Læs mere om familiesammenføring og ophold efter EU-reglerne  

    Bevis for ret til ophold for familiemedlemmer fra et tredjeland til en dansk statsborger (de særlige EU-regler om den såkaldte sekundære bevægelighed)

    Det tager op til 6 måneder at få et bevis for ret til ophold i Danmark. Det forudsætter dog:

  • at du opfylder kravene i lovgivningen
  • at du har udfyldt ansøgningen korrekt
  • at du indleverer al nødvendig dokumentation sammen med ansøgningen

    Læs mere om familiesammenføring og ophold efter EU-reglerne

    Tidsubegrænset bevis for ret til ophold eller tidsubegrænset opholdskort

    Det tager op til 6 måneder at få et tidsubegrænset bevis for ret til ophold. Det forudsætter dog:

  • at du opfylder kravene i lovgivningen
  • at du har udfyldt ansøgningen korrekt
  • at du indleverer al nødvendig dokumentation sammen med ansøgningen

    Læs mere om tidsubegrænset ophold

    Opholdsbevis til EU-borgere

    Bevis for ret til ophold som EU-statsborger

     1 uge

    Bevis for ret til ophold eller opholdskort som familiemedlem til en EU-statsborger med ret til ophold

    4 uger

    Bevis for ret til ophold eller opholdskort som familiemedlem (fra et tredjeland) til en dansk statsborger

     6 måneder

  • Til toppen af siden
    Senest opdateret 23. jun 2017
    Kontakt os
     
    Forside
    Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
    Publikationer |FAQ |Presse |English